Utgravingsprosjekt Ruossavággi

Høyfjellsutgravning ved Ruossavaggi, i Kvænangen k.

08.07.13
Av Rudi Mikalsen

Da var det snart klart for utreise fra Tromsø museum mandag 8 juli. Håpet er nå at forarbeidet som har vært gjort skal gjøre oss klar for tre uker på fjellet mellom Kvænangen og Alta. Planen er at vi i løpet av disse tre ukene skal  grave ut 12 kulturminner, av disse er 9 Árran, 1 kjøttgjemme og 2 steinsettinger.

For at fem personer skal kunne jobbe i tre uker midt på fjellet kreves det en mengde utsyr, deriblant forholdsvis mye mat. Vi har derfor brukt en del av tiden før feltarbeidet til å sørge for at vi har alt av utstyr vil komme til å trenge, både for å kunne gjøre selve jobben, men også for å kunne bo og ha fritid i løpet av de tre ukene.

På grunn av mengden med utstyr og avstanden inn til Ruossavaggi og nabofeltet Loahccavaggi blir vi fløyet inn med helikopter fra Kvænangsbotn.  Første dag kommer derfor trolig til å bli ganske lang før vi kommer oss fram og får etablert leir. Hvis alt går som planlagt bør vi være godt rustet til et spennende feltarbeid på fjellet. Vi håper alle på spennende funn, interessante strukturer og mye bra vær.


Kommentarer


Monica Kristin Hansen
12.07.2013

Spennende! Gleder meg til å lese mer og se bilder fra både felt og campen. Lykke til!Legg igjen en kommentar

Felt markert med * er påkrevd. E-postadresser vil aldri deles.