Utgravingsprosjekt Hestvikholmane

Nydelig fiskesøkke

23.05.12
Av Redaksjonen

Gårsdagens funn  var uten tvil et nydelig fiskesøkke i gneis fra lok 11. Den ble funnet i kulturlaget og Lise Mariann var den lykkelige finner. Den er tilnærmet rund i formen ca 10 cm i diameter med tydelig fure som går rundt hele steinen. Fiskesøkket er trolig av bergarten gneis som er en av våre vanligste bergarter.

I dette tilfellet har gneisen et stort innslag av glimmer og man kan lett forestille seg at den glitrende fiskesøkket har vært avgjørende for fiske lykken en gang i eldre steinalder. På lok 11 er vi nå igang med å tegne det første gravde laget og vi håper å komme igang med lag 2 i løpet av uken.

Ellers er vi også i gang med rutegraving på lok 2 som er en av de tidlig mesolittiske lokalitetene våre. Vi har et funnførende område på ca 4 x 20 meter som strekker seg langs berget i NV. Etter en gjennomgang av overflatefunnene i dag så fant vi flere kantavslag til skiveøks og håpet er nå at det skal dukke opp en skiveøks. Det er også funnet flere plattformavslag fra flere ulike kjerner av svært god kvalitet. Dette skal bli spennende framover!

Utover dette så går det meste sin vante gang i felt. Vi har god rytme og framdrift i arbeidet, men innser at lokalitetene og funnmengden er større enn forventet og tiden er knapp. Sprengingsarbeider i tilgrensende deler av industriområdet minner oss til stadighet på vår tilmålte tid.
Legg igjen en kommentar

Felt markert med * er påkrevd. E-postadresser vil aldri deles.