Utgravingsprosjekt Hestvikholmane

Mange funn

06.06.12
Av Redaksjonen

Nå begynner vi å nærme oss siste innspurt på gravingen og været har ikke vært det beste de siste dagene. De to TM lokalitetne har delvis druknet i mye vannsig og det har vært vanskelige graveforhold. Vi håper nå på noen gode dager slik at vi kan få undersøkt restene av det utvaskede ildstedet på lok 1. På lok 2 fant Tore resten av en skiveøks som trolig har blitt kassert etter et mislykket forsøk på oppskjerping.

Elllers dukker det opp mye funn på alle lokaliteter. Lok 14 har funnet to fiskesøkker de siste dagene og på lok 11 har det dukket opp nok en meisel i grønnstein. Den ble funnet i toppen av en nedgravning som kan være rester etter et stolpehull.  Det har de siste dagene dukket opp flere små nedgravninger i ytterkant av kulturlaget som kan være stolpehull. Disse skal snittes i løpet av de neste dagene så får vi se hva det blir til.

På lok 8 fant Aina i dag sin første pilspiss i skifer. Den ble funnet i et ildsted som ligger midt i utgravningsfeltet.

På lok 9 skjer det også saker og her er det blant annet funnet rester av et mørkere lag som kan være rester etter kulturlag. Av gjenstandsmateriale har det dukket opp en del av en flatehugget pilspiss i kvartsitt.

I morgen inviterer vi til publikumsdag fra kl 18 og vi håper på godt vær og godt oppmøte. Vi gleder oss til å vise fram noe av det vi har funnet. Vi skal ogå ha ulike aktiviteter som kokegrop med tilberedning av lammelår, flintknakking, smykkeverksted og bueskyting.
Legg igjen en kommentar

Felt markert med * er påkrevd. E-postadresser vil aldri deles.